Zaterdag 1 September 2018

Almelo – Roermond – Echtz  75 km gefietst

Fasten your seatbelts….!

06.46 perron 4 station Almelo… daar sta ik dan met mijn hele hebben en houwen voor de komende weken, wachtend op de trein naar Roermond. Ik heb er zin in! Het volgende avontuur is begonnen en de gezonde spanning van de afgelopen dagen is van mijn schouders afgevallen. In Roermond stap ik op de fiets om aan de tocht naar Rome te beginnen.

Ik heb van verschillende mensen gelukwensen voor de reis gekregen, waar ik iedereen hartelijk voor wil bedanken. Het doet mij goed.

o.a. Een zelfgemaakte kaart van mijn buurvrouw met lieve tekst

 

Om 10.00 uur arriveer ik in Roermond en de eerste etappe kan beginnen, dit nadat ik in de trein een leuk gesprek gehad heb met twee andere fietsers die het Pieterpad gaan fietsen.
Als ik mijn navigatie opstart geeft hij meteen een foutmelding die ik er ook niet uit krijg. Kortere routes doet hij wel, de hele hoofdroute niet. Nou ja, dan maar niet. Het routeboekje is heel goed en gedetailleerd, maar ik moet er nog wel even aan wennen. Het is opletten geblazen om alle aanwijzingen goed op te volgen.
Het is een prachtige route langs de Rur over veelal onverharde paden. Binnen een mum van tijd ben ik in Duitsland waar de Duitsers Samstag aan het vieren zijn. Er wordt geraft op de Rur, getennist en er wordt Rad gefahren. Het is prachtig fietsweer en de route is afwisselend.
In Hilfahrt maar even eten. Uitstekend en meer dan voldoende zoals ik dat van Duitsland ken. Na ca. 75 km kom ik om 16.00 uur aan op de camping in Echtz, wordt vriendelijk ontvangen door de serveerster van het restaurant en voor negen euro mag ik vannacht blijven. Gelukkig kan je met je tent op de zonneweide  staan, want de ‘camping’ zelf is van het type ‘hutjemutje’. Tjonge, ik begrijp niet dat mensen zo op deze manier hun vrije tijd willen doorbrengen.

De eerste etappe naar Rome is prima verlopen op naar morgen!

Dan nog even dit:
Als je in het vliegtuig zit gaat het lampje ‘ fasten your seatbelts ‘ branden bij turbulentie en is het dus zaak om daar goed doorheen te komen.
De laatste tijd is een soortgelijk figuurlijk lampje regelmatig voor mij gaan branden….het mag nu wel even gedoofd blijven. Er is even turbulentie genoeg  geweest met de verhuizing, woninginbraak, brand en een moeilijke beslissing  die ik genomen heb. De ingewijden weten waar ik het over heb.

Het blijkt  maar weer dat het leven niet maakbaar is. Ik voel mij  bevoorrecht dat ik in de gelegenheid ben om deze reis te kunnen maken. De komende weken ga ik er alles aan doen om er een geweldige en onvergetelijke ervaring van te maken!

 

Als je op dit bericht wil reageren dan vind ik dat leuk en kan het hieronder. Wil je contact met mij opnemen, dan kan dat via het contactformulier.

 

6 antwoorden
 1. Claudia
  Claudia zegt:

  Hey John,

  Inmiddels op pad! Mooi man. En begonnen met een foutmelding. Dat is minder mooi… Fijn dat het met de kortere routes wel lukt.

  Mijn fiets staat even op stal. Weer dezelfde problemen als eerder. Knallende geluiden bij het weg rijden en de loopband slipt dan wat. Ik heb de naam doorgekregen van een fietsenmaker dus die ga ik morgen bellen.

  Geniet van je reis en tot horens!

  Groetjes,

  Claudia

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hey Claudia! leuk dat je reageert. Het is vandaag goed gelukt om alleen op het boekje te rijden. Dus komt goed! Balen van jouw fiets. Blijft helaas een zorgenkindje … Greets!

   Beantwoorden
 2. Dees
  Dees zegt:

  Alie en Dees,
  Hebben onze vakantie afgebroken, om thuis jouw verslagen te kunnen volgen.
  Hier nog goed weer, hoop voor jou het zelfde. Goede reis gewenst.
  Groetjes en tot weder horen.

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hoi Alie en Dees, dat is wel heel veel eer dat mij nu toekomt ?? Ik heb ook schitterend weer en zit nu in Lorsch op het terras van het Back-und Brauhaus van de gratis wifi gebruik te maken. Onder het genot van een kop koffie mijn website bijwerken. groeten!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *