Dinsdag 4 september 2018

Etappe 4. St.Goar – Leeheim. 92 km gefietst

Ik wil bolletje!

Ik stap vanmorgen om 7.59 uur op de fiets en zie de benedenbuurvrouw in haar badjas bij het toiletgebouw haar eerste sigaret opsteken. Ze groet mij vriendelijk en wenst me een goede reis.
Het gaat vandaag naar Leeheim zo’n 90 kilometer verderop. Als je op de fiets stapt voel je eigenlijk wel direct of je goeie benen hebt of niet. Het broez’n van gisteren zit mij vandaag denk ik een beetje dwars. Ik besluit het maar even iets rustiger aan te doen en regelmatig stops in te lassen. Als ik na een tijdje zin krijg in iets te bikken, pak ik een koekje van Bolletje uit mijn tas en wat staat er op de verpakking? “Goed bezig!”

Dat gevoel had ik al, maar het wordt nu nog eens extra bevestigd en hoe gek het misschien ook klinkt, het geeft me een nog beter gevoel. Wat een reclame uiting al niet met je kan doen, maar ‘ik wil bolletje!’

De route buigt af en ik zeg Auf Wienerschnitzel tegen de Rijn. Het is eerst nog dampig weer, maar al snel begint de zon volop te schijnen en het zal een prachtige dag worden. Het landschap is afwisselend met af en toe een stadje of dorpje en ik fiets over mooie stille landweggetjes. Af en toe is het opletten geblazen door enorme scheuren in het betonnen pad.


Een havikachtige vogel zweeft op de thermiek en in de verte hoor ik de schoten van jagers. In het voorbijgaan van een boerderij ruik ik het fris gewassen wasgoed. Dat is nu het mooie van fietsen, je bent sneller dan een wandelaar en je beleeft de omgeving veel intenser dan in de auto.

Zoals gezegd; ik heb vandaag geen topbenen. Het voelt een beetje vreemd. Ik ervaar het bij tijd en wijle als enigzins zwaar om vooruit te komen en toch laat ik bladzijde voor bladzijde van het routeboek achter me.

Om 16.15 uur bereik ik Leeheim, het eindpunt voor vandaag. Aangekomen bij de camping probeer ik de campingbeheerder (Platzwart) te bellen, zoals aangegeven staat, maar hij neemt niet op. Dan eerst maar naar het dorp om boodschappen te doen en dan zwemmen in de Riedsee bij de camping. Zo, na een koude buitendouche ben ik weer helemaal fris. Omdat de Platzwart nog steeds niet in beeld is ( wo ist der Platzwart, do ist der Platzwart / van Kooten en de Bie maar dan een variant) bouw ik mijn tent op en betaal morgen wel.

Voor diegene (fietsers?)die het interesseert, hier hetgeen ik vandaag gegeten en gedronken heb.
2 crackers met jam, 2 bananen, koffie, thee, 2 bakjes vruchtenyoghurt, 2 flessen yogidrink, 4 liter water, 1 snickers, 1 ijsje met 2 bolletjes mocca ijs, 4 Bolletje ‘goed bezig’ koekjes, 1 maaltijdsalade, 1 bakje Kartoffelsalade, 3 flesjes cola, 1 rozijnen koffiebroodje, 4 chiabata broodjes met kaas, 1250 ml sinasappelsap, 4 muntdropjes en ik ga zo aan de pinda’s met rode wijn.

Als je zo aan het fietsen bent, krijg je honger als een beer die net uit zijn winterslaap ontwaakt is.

Gute Nacht Freunde.

Als je wil reageren op dit bericht vind ik dat leuk en dat kan hieronder.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *