Zaterdag 15 september. Glurns – Merano  65 km gefietst

Appeltje – eitje….

Nog even terug naar gisteravond. Het begint om 20.30 uur te regenen dus ik duik m’n tent in. Wat is internet dan toch een mooie uitvinding. Ik heb contact met Brian en Polly die in Bosnië op vakantie zijn, Roger in Rotterdam en ‘messenger’ met een goede vriendin. Er komt van alles voorbij en ook Mart Smeets en welk nummer hij ook nog maar altijd draaide aan het eind van het programma de Avondetappe over de Tour de France. Nadat ze gegoogled heeft, stuurt ze mij Dalida met ” Buenas noches mi amor”. Het is niet letterlijk bedoeld, maar het nummer is prachtig met op de achtergrond het tikken van de regen op het tent doek. Wat een sfeertje en de avond is snel voorbij.

Dan naar vanmorgen en lees eerst even verder voordat je denkt dat ik straks op het vliegtuig stap.
Ik heb de halve nacht liggen hoesten en als ik om 06.30 wakker word, voelen de wallen onder mijn ogen aan als de Reschenpas maar dan in het kwadraat, heb ik een keel waar ik een breekijzer bij moet hebben om de eerste happen banaan doorheen te kunnen krijgen en strompel ik in mijn onderbroek met mijn fietsschoenen los aan mijn voeten als een zombie naar het toiletgebouw. Althans zo ervaar ik het zelf op dat moment.
Alles is nog drijfnat of klam van de regen en ik trek mijn nog vochtige fietsbroek en shirt aan. Ik pak mijn spullen in en om 08.00 zit ik op de fiets richting het stadje. Bij binnenkomst in Konditorei Ried heb ik het idee dat alle daar aanwezige mensen mij aankijken en zich afvragen waar ik vannacht ben geweest. Ik bestel een kop koffie en twee broodjes en neem plaats aan een tafeltje ver weg in een hoekje. De koffie smaakt heerlijk en ik eet een lekker vers broodje. Het tweede broodje eet ik op op het bankje vlak bij de stadspoort van Glurns. Op dat bankje had ik in het voorbijgaan naar de konditorei een waarschijnlijk dakloze vrouw zien zitten in de ochtendzon. Van die zelfde zon maak ik nu ook gebruik en ik voel de warmte op mijn gezicht.

Als ik het broodje achter de kiezen heb, stap ik op de fiets om aan de nieuwe etappe te beginnen. De zon schijnt, de frisse Alpenlucht zuig ik met grote teugen naar binnen en ik geniet van het prachtige uitzicht 360 graden om mij heen.
Dit vind ik het mooiste moment van de dag. Om zo wakker te worden op mijn fiets terwijl mijn benen achteloos in het rond draaien en mij door dit landschap laten bewegen. Ik word er een beetje emotioneel van, zo gelukkig mij dit maakt.

De rit van vandaag is onbeschrijfelijk mooi. Een deel gaat over een onverhard pad langs de snelstromende Etsch met een mooie afdaling, waar ik overigens wel behoedzaam rijd. Ik ben namelijk op mijn tocht naar Barcelona over losliggend grit weggegleden en heb daarbij een gekneusde rib opgelopen. Dat moet maar niet weer gebeuren. Vervolgens kom ik op een soort fietssnelweggetje terecht, maar dan een door de zevende hemel. Het mooi geasfalteerde pad loopt door appelkwekerijen heen, zover als het oog strekt. Links en rechts zijn de hoge bergtoppen te zien. Ik ben in de buurt van de Stelvio, zeker geen onbekende als het gaat om mooie beklimmingen.
Onder andere passeer ik het plaatsje Goudrain en ik heb niet eerder geweten dat daar waarschijnlijk de naam Goudrainet vandaan komt. Het is druk met fietsers en er zijn ontzettend veel mensen op elektrsche mountainbikes onderweg. Ik pluk een appel van een boom, die mij heerlijk smaakt.

De gehele route is vandaag licht dalend en vlak voor Merano is nog een mooie afdaling met diverse haarspeldbochten. Het is vandaag een appeltje – eitje etappe.

Om 12.00 uur ben ik al in Merano en val midden in optredens van live muzik op straat en een gezellige drukte. Merano is een mooie stad met mooie mensen. Het begint hier echt Italiaans te zijn met de modieus geklede vrouwen, de ietsje pietsje hitsige Italiaanse mannen en de strak in het uniform gestoken carribanieri.

Morgen heb ik mijn tweede rustdag hier gepland. Geen verkeerde keuze, dacht ik zo. Ik ga genieten van de mensen, het eten, het weer en het Italiaanse design in de winkels.

Ciao amici!

Als je wilt reageren, dan kan dat hieronder en ik vind dat leuk. je krijgt altijd antwoord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *