Dinsdag 25 september 2018

Etappe San Piero a Sieve – Florence.  49 km gefietst

Zeg eens Aaaaa….

Vanmorgen doe ik maar even weer rustig aan. Het is een korte etappe naar Florence en ik heb weer de hele nacht liggen hoesten. Mijn tent had ik al ver van andere gasten opgebouwd om ze niet wakker te houden. ik moet nu toch echt bij een dokter langs, vraag bij de receptie om een adres van een dokter in Florence en laat kort in het Italiaans opschrijven waar ik last van heb.

En ik heb besloten om de iets minder zware route over Assisi te gaan volgen. Ik moet toch naar mijn lichaam luisteren.

Het eerste deel van de route is lang stijgend en daarna volgt een prachtige afdaling. Het is geweldig fietsweer! Zonnetje, beetje wind. Ik geniet zoveel mogelijk.

Al snel bereik ik Florence en check in op de camping Firenze. Een vrij nieuwe camping met goede, moderne voorzieningen. Er is een mooie plek voor mijn tent onder de olijfbomen. Dan maar naar de juffrouw van het infopunt. Ik leg haar uit dat ik een dokter nodig heb en laat haar het adres zien dat ik heb meegekregen. Maar, zegt ze, we hebben ook een campingdokter die ik kan bellen. Dat lijkt mij wel een goed idee en ze gaat voor mij bellen. Het zal een uurtje duren voordat de – vrouwelijke – dokter er is. Een uur wordt twee en half en dan word ik gebeld. De dokter is gearriveerd.

Als ik aan kom fietsen, schiet er door mijn hoofd heen : Bingo! Dat heb ik weer! Er staat een Porsche Cayenne voor het infopunt en er naast staat een dame in een strak broekje.. De dokter. Ze zegt dat ik maar in moet stappen en vraagt in slecht engels waar mijn huis is. Mijn huis? Mijn tentje! Het lijkt ons beiden geen goed idee dat zij met haar strakke broekje en hoge hakken op haar knieen in mijn tentje zou moeten kruipen voor het onderzoek. Dan maar voorin de Porsche…. Ze parkeert de auto iets verder op en ik trek mijn shirt uit, zittend op de vollederen autofauteuil. Het onderzoek wijst uit dat ik Bronchitis heb en daar rijd ik dus al twee weken mee rond.

Ze neemt weer plaats achter het stuur, schrijft een recept voor onder andere antibiotica uit en vraagt of ik ook een bonnetje wil. Ja,graag. Met een snel handschrift schrijft ze een omschrijving op de bon met daarachter het bedrag van € 200,-  Tja, je schrijft natuurlijk wel behoorlijk af op zo’n Porsche….

             

Met het recept ga ik naar het adres van de Farmacie dat ik op heb gekregen. Maar daar geen Farmacie. Op de bonnefooi cruise ik door Florence en na een tijdje vind ik een Farmacie waar ik de medicijnen haal.

Nu ik toch in de stad ben, kan ik wel doorrijden naar het centrum. Florence is een prachtige stad en het is hier gezellig druk. Je kunt overal goed lopen en de mooie stad bekijken

Misschien zit de dokter hier wel ergens heerlijk te eten…. Bon apetito!

Ciao Amici!

 

 

 

5 antwoorden
 1. Marina
  Marina zegt:

  Buongiorno John,
  sono un’italiana, ti sembrerà strano ma ci sono anche italiani che amano fare avventure come gli olandesi in bici. Non scrivo in inglese, perché voglio scrivere in fretta, penso ti sarà facile tradurre.
  Volevo chiederti: la bella dottoressa con la bella macchina , ti ha fatto pagare 200 euro???? Non aveva una stanza nel campeggio dove visitarti vestita con un camice bianco, come fanno tutti i bravi dottori italiani? Un consiglio: se hai ancora bisogno vai in un ospedale qualsiasi, al PRONTO SOCCORSO , con la tua tessera sanitaria che sicuramente è valida anche in Italia , probabilmente non spendi niente e sono più seri. Ciao e buona guarigione.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *