Over mij

John Visser

Geboren in Groningen in de Laan van de Vrijheid op 1 April 1964…..een “Stadjer” zoals ze dat daar noemen. Het is frappant dat het woord vrijheid toen al aan mij verbonden was. Ik hecht mijn hele leven lang al grote waarde aan vrijheid voor mijzelf en alle overige bewoners van deze aardkloot. Het is een groot goed om vrijheid te hebben, te ervaren en om in te leven. Ik wens iedereen dat toe.

Na mijn opleiding aan het Hout- en meubileringscollege in Rotterdam ben ik werkzaam geweest in de meubeldetailhandel, waarvan een groot gedeelte als zelfstandig ondernemer met een woonwinkel.

Door mijn voorliefde voor Land Rovers en andere klassieke auto’s ben ik in de inkoop en verkoop van klassieke auto’s gerold. Een impressie van de auto’s die ik verkocht heb, is te zien op mijn website www.aprilclassiccars.nl

Op de foto sta ik samen met Miss Moneypenny. Mijn grote (auto) liefde…. een Land Rover Series 88 uit 1973 die mijn hart iedere keer als ik haar zie sneller doet slaan.

Ik luister graag naar muziek en vind vele stijlen leuk. Van Klassiek tot Blues en van Soul tot Hardrock. Verder interesseer ik mij voor kunst, architectuur, design, sport, 4X4 offroad rijden en klussen in- en om het huis.

Mijn grootste passie is echter reizen en het ontmoeten van andere mensen en andere culturen. Daar vind ik de vrijheid in terug en een stuk verdieping. Het is fantastisch om onderweg te zijn, op weg naar weer een nieuwe ervaring of een nieuw avontuur. Inmiddels heb ik zo’n 28 landen bezocht en op veel verschillende manieren gereisd.

Zo ben ik o.a. in de Verenigde Staten, Peru, Bonaire, Nieuw-Zeeland, Marokko, Tunesië, Singapore, Thailand, Laos, Cambodja en een groot deel van de Europese landen geweest.

Als backpacker met alleen mijn rugzak, maar ook in hotels, op campings of wildkamperen, met een auto en caravan, 4×4 met daktent, treinen, bussen,boten,vliegtuigen en de laatste jaren op mijn trekkingfiets met bepakking.

In september 2016 ben ik van Eindhoven naar Barcelona gefietst en mijn meest recente langere reis is de fietstocht van Roermond naar Rome in september 2018

Ik voel mij wereldburger en ben altijd op reis ergens naar toe. Of het nu in Nederland is of daarbuiten. Soms letterlijk en soms figuurlijk. Vandaar de titel van mijn website : Travellingman.

Door middel van deze website en mijn blog wil ik iedereen die daar in geïnteresseerd is de gelegenheid geven om een beetje met mij mee te reizen…. welcome on board!

In de toekomst hoop ik nog vele reizen te kunnen maken en al mijn andere interesses te kunnen blijven invullen. Een eigen Kune Kune varken staat onder andere op mijn bucketlist….