Wat een geweldige stad…Sevilla. Ik ben er inmiddels 3 keer geweest en de stad met haar inwoners heeft mijn hart gestolen. De keer dat ik er in December was, wist ik niet wat mij overkwam. Op 6 december wordt de “Día de la Constitución (Dag van de Grondwet) en op 8 december – La Inmaculada Concepción (Onbevlekte ontvangenis van Maria) gevierd. Sevilla bruist dan van de activiteiten en mensen op straat, zelfs zoveel dat er op een bepaald moment gesproken werd over 60.000 mensen in de hoofdstraat Avenida de la Constitución. En toch bleef er een gemoedelijke sfeer hangen, waren vele Spanjaarden op hun best gekleed en vermaakten zich met de muziek op straat en de straatartiesten. En dan de architectuur in de stad… om je vingers bij af te likken. Real Alcazar, de Kathedraal met de Giralda,Plaza de Espana, Barrio Santa Cruz,Basilica de la Macarena en niet te vergeten de Metropol Parasol. Dit laatste kunststukje van Spaanse architectuur liet mijn mond spontaan doen open vallen. Wat een indrukwekkend bouwwerk tussen de eeuwenoude omringende bebouwing.
‘S avonds flaneren de Spanjaarden door de straten van de stad en zitten met grote groepen zich te goed te doen aan allerlei overheerlijke tapas. Een aanrader is om met de fiets de stad te verkennen, alles in het oude centrum is daardoor snel te bereiken. Overigens is het oude centrum ook uitstekend te voet te doen. De afstanden zijn niet al te groot.
Als je wat extra tijd hebt is het aan te bevelen een bezoekje aan de wijk Triana te brengen. Deze wijk ligt aan de overkant van de Guadalquivir, de rivier die dwars door Sevilla stroomt. Het is de wijk waar veel bekende stierenvechters vandaan komen. Nu ben ik een absolute tegenstander van stierenvechten en alles wat met dierenleed te maken heeft, maar de wijk ademt een gezellige sfeer uit. Ook kunnen de bedrijven met het zo typische Spaanse keramiek hier bekeken worden. Degene die nog niet genoeg gezien heeft zou het voormalige Expo’92 kunnen gaan bekijken. Het terrein is gedeeltelijk in vervallen staat en er hangt een surrealistische sfeer. Enorme verlaten terreinen en dan opeens een “verdwaalde” raket op ware grootte.
Sevilla met haar vele sinaasappelbomen en kronkelende straatjes kan voor mij niet meer stuk!

                  

 

       

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *