1 September 2018  stap ik op mijn fiets om van Roermond naar Rome te fietsen. Maar voordat het zo ver is ben ik met de voorbereidingen bezig. Naar aanleiding van mijn ervaring opgedaan tijdens de fietsreis naar Barcelona, heb ik een aantal wijzigingen in mijn uitrusting doorgevoerd. Een van de belangrijkste daarvan is het kopen van een andere fiets. Niet dat de Koga Randoneur die mij vlekkeloos naar Barcelona gebracht heeft, aan vervanging toe was of mankementen vertoond, maar omdat ik zelf toch wel een beetje kick op het hoogst bereikbare in fietstechniek. Daarom bij Ten Tusscher in Enschede een bezoek gebracht en de keus laten vallen op een idworx Opinion gen 2.2 Travelspec en deze dus aangeschaft. Eerlijk gezegd een rib uit mijn lijf, maar dan kan ik die in ieder geval niet meer kneuzen (zie mijn bericht over Eindhoven – Barcelona).

Een belangrijk dingetje bij de aanschaf van een fiets is de juiste zithouding. Hiervoor stelt Martijn van Ten Tusscher mij voor aan Harry die er voor gaat zorgen dat dit picobello in orde komt.

Tijdens de afspraak zittend op de fiets in het “laboratorium” wordt nauwkeurig gekeken naar de afstelling van de fiets en worden er een aantal zaken veranderd. En ook na een eerste testrit van 85 kilometer waaruit blijkt dat het toch nog even iets anders moet is het geen probleem om bij Ten Tusscher langs te gaan. Een ander zadel en ander stuur zorgen er in combinatie met de juiste maat afstelling voor een prima zithouding. Testrit nummer twee wijst uit dat het zo zou moeten gaan lukken naar Rome.

Het “laboratorium”

en zeer professionele werkplaats bij Ten Tusscher

Direct bij de aanschaf van de fiets ook nieuwe fietstassen van Ortlieb uitgekozen. Vervaardigd van High Visibility materiaal hetgeen de veiligheid ten goede komt. Hier kom ik later in een apart bericht nog op terug. Veiligheid tijdens het reizen en dan specifiek op de fiets is belangrijk en uit ervaring weet ik inmiddels dat het goed is om daar aandacht aan te besteden.

De routeboekjes van Reitsma’s route naar Rome heb ik inmiddels bestudeerd. Ook een leermomentje ten opzichte van de vorige keer. Toen volgde ik de Benjamins route naar Barcelona maar las pas een dag van te voren wat de volgende dag op het programma zou staan. Nou ja, het is toen ook goed gekomen…

Link naar Reitsma

Benieuwd naar een volgend bericht? Houdt mijn Facebookpagina in de gaten of kom regelmatig eens terug op mijn website. Thank’s!

 

5 antwoorden
  1. Cor
    Cor zegt:

    Grote vriend, wij wensen jou een veilige/mooie reis toe.geniet NIET met mate,maar volop.!!!.zet je zorgen even opzij Christoffel zal met je zijn en nog een!!!!liefs cor en isobel

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *