Afgelopen nacht Marin Scurtu uit Denemarken – mijn eerste Warmshowers gast – onderdak geboden tijdens zijn fietsreis van Engeland naar Denemarken.

Warmshowers.org is een community op internet van fietsers die elkaar gratis onderdak bieden tijdens hun tochten over de gehele wereld.

Ik heb mij onlangs aangemeld bij Warmshowers en eergisteren kreeg ik de eerste aanvraag voor een overnachting door Marin. Hij was onderweg van Utrecht naar Almelo en zocht dus een plek om te overnachten. Vanuit Denemarken, waar hij woont met zijn vrouw en twee zoons, was hij naar Engeland gevlogen om zijn zus daar te bezoeken. Heeft daar een fiets met uitrusting gekocht en fietst nu terug naar zijn woonplaats in Denemarken.

Een uiterst vriendelijke en grappige man die een New-be is in de wereld van het reizen per fiets. Onderweg naar Almelo berichtte hij  mij dat hij en zijn navigatie nogal optimistisch waren geweest over de aankomsttijd in Almelo en arriveerde dan ook zo’n 2,5 uur later dan gepland. Maar ja, time does not matter als je aan het fietsen bent.

Het is geweldig om op deze manier ervaringen uit te wisselen en elkaar te leren kennen. Marin is geboren in Moldavië en heeft mij enthousiast gemaakt om eens per fiets de Balkanlanden te bezoeken. Voeg ik toe aan mijn bucket-list!

Voor vertrek wil hij graag nog even met mijn fiets in de woonkamer op de foto en inmiddels is Marin onderweg naar Cloppenburg in Duitsland…. ook een beetje optimistisch bedacht, maar ik wens hem het allerbeste en goede reis!

             

Hier zijn feedback over zijn bezoek in Almelo:

Being hosted by John was my first experience on Warmshowers as a guest and it could not have been any better. After a long day in a saddle and unnexpected delays I have finally knocked at John’s door and felt imidiatelly welcomed(like seeing an old friend), being provided with anything a longtour cyclist could wish for: a shower, a safe place to store the bike and a warm comfy bed. Next morning we shared a pleasent conversation over a delicious breakfast, talking about bikes, travel and life in general. Also before I left I took a few pictures with John’s state of the art bike and got some valuable(for a novice like me) advices. John, I hope you’ll receive at least the same level of hospitality on your long travel to Italy and I hope we meet again( maybe for another long tour in Balkans)…untill than happy pedaling.

Dankjewel, Marin!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *