Taghi Abdetaher uit Iran is bij mij te gast. Via Warmshowers.org kunnen fietsers van over de gehele wereld met elkaar in contact komen en verlenen elkaar gratis onderdak. Taghi is in Iran geboren en studeert op dit moment aan de universiteit van Hannover voor Mechanical Engineer. Na het eerste studiejaar is hij op de fiets gestapt en rijdt nu een rondje van Hannover via Amsterdam, Middelburg en Brussel weer terug naar Hannover. Het is de eerste keer dat hij in Nederland is en zeer belangstellend naar onze cultuur. Ik vertel hem over Willem Alexander en Maxima, Limburgse vlaai en dat je op de grens van Groningen naar Friesland een paspoort nodig hebt ;-) ….

Taghi blijkt een slimme gast te zijn die honderd uit vertelt over zijn geboorteland Iran en over Turkije, waar hij ook een aantal jaren gewoond heeft. Hij heeft wielerwedstrijden gereden op hoog niveau in Iran en geeft mij veel goede tips om Iran een keer te bezoeken. Aan de hand van foto’s die hij op zijn Facebookpagina heeft staan, laat hij veel bezienswaardigheden zien. Ik kan niet anders zeggen dan dat – terwijl ik dat al wel enigszins wist – Iran een prachtig land is. Hetgeen wij veelal via het nieuws zien en horen over Iran is vaak negatief, maar Taghi verteld dat dat een sterk vertekend beeld van zijn geboorteland geeft. De bevolking is zeer gastvrij en altijd bereid anderen te helpen, overigens is het een zeer modern land met een goede infrastructuur. Ik broed inmiddels op een volgend plan voor na mijn Rome-tocht en het zou wel eens zo kunnen zijn dat Iran in dat plan gaat passen…. met Taghi heb ik een nieuwe vriend ontmoet die mij daarbij graag behulpzaam wil zijn. Al met al een mooie ontmoeting…. Taghi: Sepas! (dankjewel in het Perzisch)

            

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *