Zondag 2 september 2018

Echtz-Remagen 85 km gefietst

Lepeltje – Lepeltje

Afgelopen nacht prima geslapen in mijn nieuwe tent. Welliswaar even wennen aan het kleinere formaat en het feit dat ik lepeltje – lepeltje lig met mijn fietstassen. Weer eens iets anders en je moet alles een keer beleefd hebben.
Na mijn zondagmorgen ontbijt heb ik een leuke kennismaking met Marc en Gerard. Ze blijken uit Vriezenveen en Wierden te komen, vlakbij Almelo! Ook zij zijn onderweg naar Rome, Marc heeft gisteren voor het eerst van zijn leven 70 km gefietst. Chapeau! Gerard vertelt tussen neus en lippen door dat hij af en toe last heeft van hartritmestoornissen, dan even naar het ziekenhuis gaat om zich te laten ‘resetten’ en gaat vervolgens vrolijk verder. Heel leuk om ze te ontmoeten!

Ik ga vandaag proberen op het routeboekje mijn weg naar Remagen te vinden. Zoals eerder geschreven is mijn navigatie weigerachtig. Bij de eerst konditorei koop ik frische Brötchen en een echt kop koffie, vraag nog even of ik op de juiste route zit en dat blijkt te kloppen. Gisteren had ik moeite om de route precies volgens het boekje te vinden, maar dat lag aan mijn niet nauwkeurig genoeg lezen en opletten. Vandaag gaat het een stuk beter en dat doet me goed, het voelt als een overwinning en bevestiging dat ik het ook zonder navigatie kan.
Het eerste hellinkje van 9 % is een feit en net voor die 11% verorber ik de Brötchen.

 

In Euskirchen kom ik terecht op een enorme Trödelmarkt. 2 kilometer heen en 2 km terug is het niets anders dan Trödel. Ik vraag een vriendelijke Duitser of er hier een plek is met Wifi en hij verwijst mij door naar de Burgerking.

Als ik daar de website zit bij te werken, klopt opeens Marc op mijn schouder. Bakkie koffie samen gedronken (Marc: ik sta bij je in het krijt :-)) en de weg vervolgd. Ik kom het duo nog een aantal keren tegen en ook op de camping in Remagen aan de Rijn. Waar we het het hebben over de grote hoeveelheid bepakking die Gerard bij zich heeft en dat weleens de reden zou kunnen zijn waarom Gerard het op dit moment zwaar heeft tijdens het fietsen. Ik opper om iets per post terug te sturen, waarop Marc zegt dat er beter palletvervoer ingeschakeld kan worden. Uiteindelijk is het ook Marc die de oplossing geeft, Gerard moet z’n tandplak maar verwijderen….dat scheelt een hoop gewicht.

Als je wilt reageren op dit bericht,kan dit hieronder.

Gute Nacht Freunde!

2 antwoorden
  • john
   john zegt:

   Hoi Gerard, dat valt dan toch tegen. Misschien kan je beginnen om de labels uit je kleding te knippen. Scheelt ook behoorlijk. Tof om jou en Marc ontmoet te hebben en nog vaker te ontmoeten komende tijd. Groeten vanuit de tent naast je :-)

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *