Maandag 3 September 2018

Remagen – St.Goar. 83 km gefietst

06.30 Remagen, camping Goldene Meile. Gisteren een mooie dag gehad door o.a. het gebied Kottenforst. Op het eind mooie afdaling!
Remagen staat bekend om de brug die Amerikanen veroverden op de Duitsers in de tweede wereldoorlog. Hiermee zorgden zij voor de eerste doorbraak over de Rijn. Als ik aan de restanten van de brug voorbij fiets, vaart er tegelijkertijd een vrachtschip voorbij met de naam Kwai Bridge. Hoe toevallig kan dat zijn. Toen ik een aantal jaren geleden in Thailand, Laos en Cambodja was, heb ik een bezoek gebracht aan ’the bridge over the river Kwai’. Ook geen onbekende in bruggenland.

Om 08.00 uur komt het Duitse echtpaar uit Frankfurt waar ik gisteravond een gesprek mee gehad heb nog even afscheid nemen. De vrouw geeft mij een moederlijk klopje op mijn arm en geeft nog even mee dat ik toch vooral voorzichtig moet zijn en mijn helm op moet zetten. Het is toch fantastisch dat je in zo’n korte tijd een band met iemand hebt!

09.46 Boodschappen bij de Lidl. O.a. vruchtenyoghurt waar je me ’s nachts voor wakker kan maken (voor caramel- of mocca ijs mag dat ook hoor)

Eten en drinken tijdens een dergelijke fietstocht is wel een belangrijk punt van aandacht. Ik heb altijd een kleine voorraad crackers, jam, koekjes en pinda’s bij me en zo’n 3 liter water. Je komt lang niet altijd een winkel of restaurant tegen op het moment dat het nodig is. Je flexibel hierin opstellen en vooruitdenken om de hongerklop te voorkomen is een must.

11.45 Koblenz bereikt. Even op de foto met mijn nieuwe vriend en bij de chinees op de hoek (chinezen zitten altijd op de hoek) voor zes (!) euro prima gegeten.

Verder nog een foto van mijn fiets gemaakt voor de plaatselijke ‘Apen club’. Wat ze daar binnen doen, geen idee….

De route van vandaag vind ik niet echt mooi, je komt langs lelijke industrie gebieden , die ik liever niet bezoek en rijd grote delen vlak langs de weg waar het verkeer voorbij raast.
Maar de paden langs de Rijn lenen zich wel prima voor ‘broez’n. In Groningen heb je een gezegde ‘nait soez’n maor broez’n!’ Hetgeen vrij vertaald kan worden als ‘niet zeuren maar gaan met de banaan!
Ik zet mijzelf in de hoogste versnelling en broez naar St.Goar waar ik mijn basecamp opbouw.

Vanmorgen ben ik vroeg vertrokken omdat er ’s middags regen voorspelt word. Marc en Gerard lagen nog te pitten, maar om 18.00 uur hebben ze mij weer weten te vinden. Gezellig!

Ik ben nu even uitgebroez’d voor vandaag.

Gute Nacht Freunde!

Als je wil reageren op dit bericht vind ik dat leuk en het kan hieronder.

 

 

2 antwoorden
 1. Wouter Lubbers
  Wouter Lubbers zegt:

  mooi verhaal, wellicht iets voor een boek, je schrijft leuk.
  ik maak mijn boekhouding af en ga zo op de bank zitten.
  morgen weer verder dat geld voor ons allebei…maar toch verschillend

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   hoi Wouter! dankjewel voor het compliment. Ik vind het leuk om zo de dingen die ik tegen kom of overdenk te beschrijven. Fijne avond! groeten John

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *