Woensdag 5 september

Leeheim – Kleingemünd. 89 km gefietst

Ik lijk op Angela Merkel, maar zij spant de kroon!

Vanmorgen begint de dag met hindernissen. De eerste is : hoe kom ik van de camping af? De ‘Platzwart’ is nog steeds in geen velden of wegen te bekennen en inmiddels zijn alle toegangshekken hermetisch afgesloten. Ik ga nog even toiletteren en mijn watervoorraad aanvullen en daarbij spreekt de toiletjuffrouw mij aan. Ze is verbaast hoe ik binnengekomen ben en ik leg haar uit dat het hek toen ik aan kwam openstond, de Platzward heb proberen te bellen, nu graag wil betalen en vrijgelaten zou willen worden. Zij regelt het gelukkig voor mij, ik betaal 15 euro en met ” die goldene Schlüssel” krijg ik mijn vrijheid terug. Danke schön!
Marc en Gerard zijn gisteravond ook weer gearriveerd en we hebben samen een fles wijn meester gemaakt. Het zit Gerard niet mee. Hij heeft gisteren noodgedwongen een bezoek aan een arts moeten brengen en heeft daar een anti biotica kuur voorgeschreven gekregen. Is ie net z’n gewicht aan tandplak kwijt, moet ie die pillen weer meeslepen… ik hoop toch echt dat dit het laatste voor hem is dat tegen zit.

Op bladzijde 127 van het Reitsma routeboekje rijdend, kom ik bij 6,6 forse wegwerkzaamheden tegen. Alles is afgesloten met hekken, maar nood breekt wet. Ik schuif het hek aan de kant en probeer zo toch de route te vervolgen. Dat is nog niet eenvoudig. Boven op de tunnel waar ik eigenlijk doorheen moet, staat een enorme machine de weg te slopen en hij gaat met donders geweld zelfs dwars door de tunnelbuis heen. Een eerst wat norse, maar na een vriendelijke groet een prima bouwvakker wijst mij de weg uit deze Baustelle. Hierdoor raak ik toch even van de route af en gelukkig heb ik mijn navigatie nog die voor korte afstanden prima werkt.
Het ding piept als je links of rechts moet en ik heb hem al de bijnaam R2-D2 gegeven. Dat is de robot uit de eerste Starwars films, die het hulpje was van Luke Skywalker en ook zo piepte. Als ik weer op de route zit, zet ik hem meteen weer uit. Lekker rustig.

          

In Lorsch blijkt bij het Back-und Brauhaus free wifi te zijn en dat moet je geen twee keer tegen mij zeggen. Onder het genot van prima koffie, volop zon en een prima Schnitzel voor 7,95 werk ik de website bij en schrijf ik alvast bovenstaande tekst.
En laad tegelijkertijd ook nog mijn telefoon en powerpack op.
Wat een heerlijke plek hier. Dat gaat moeite kosten om weer op de fiets te stappen.

O ja, nog even over de titel van dit bericht. Dat heeft te maken met hetgeen ik aan kleding bij me heb. Dat is niet veel in verband de beperkte ruimte en het gewicht. Nu las ik laatst een bericht over Angela Merkel. Zij schijnt het gepresteerd te hebben (de foto’s bewijzen het) dat zij 5 jaren aaneengesloten precies dezelfde outfit aan gehad heeft op vakantie. Je zou toch zeggen dat zij geen gebrek aan ruimte heeft en ook geen beperking voor het gewicht dat zij meeneemt….

Op weg naar Heidelberg kom ik opnieuw een wegafsluiting tegen en denk Toedeledoki, rijd om het hek heen en het blijkt dat ik zonder al te grote problemen mijn weg kan vervolgen.

Het warme weer van vandaag (33 graden) is de laatste 20 kilometer nog een hindernis die genomen moet worden. Onderweg moet ik diverse keren stoppen om te eten en te drinken. Ik gooi er weer een fles cola en yogidrink in en probeer een Snickers te eten, die inmiddels veranderd is in vloeibare chocolade met daarin drijvende stukjes pinda.
Heidelberg binnen fietsend tref ik Marc en Gerard die bij een school fris water aan het halen zijn. Zij hebben precies hetzelfde gevoel over het laatste deel van deze etappe. We besluiten samen verder te rijden naar de camping aan de andere kant van Heidelberg. Bij de Aldi nog even inslaan voor vanavond en morgenochtend.

      

Dan heb ik nog een vraag. Kan iemand een sticker voor mij bestellen?
Ik heb nu al diverse keren moeten uitleggen dat er geen motor in mijn fiets zit ( men denkt dat de versnellingsbak de motor is) en dat ik niet op een Sjoemelfiets rijd.
Mijn ego is gekrenkt ;-) en zou graag : “no motor, just muscles” op het frame naast de versnellingsbak willen plakken. Ik zie de reacties wel :-)

Gute Nacht Freunde

 

Als je wilt reageren op dit bericht kan dat hieronder.

2 antwoorden
 1. Claudia
  Claudia zegt:

  Hey John!

  Mooi man dat je alweer zo’n stuk verder bent. Leuk ook lijkt me dat je alweer goeie fietsmaatjes tegen bent gekomen. Ik moet er wel om lachen dat wat je nieuwe fiets zo mooi en bijzonder maakt, het beeld geeft dat jij nu sjoemelt!

  Nog heel veel plezier en geniet er van!

  Groetjes,

  Claudia

  Beantwoorden
  • John
   John zegt:

   Ha,ha, ja ik blijf het gewoon uitleggen. De echte kenners zien het overigens direct dat het om een versnellingsbak gaat. Ik ben overigens heel blij met het mooie weet. Het is nu 22.43 en we zitten nog buiten met 20 graden. vrijdag wordt er regen voorspelt, maar ik zie het wel. groetjes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *