Vrijdag 7 september

Künzelsau – Ellwangen ca.  75 km gefietst

Ik heb uitstekend geslapen en heb al mijn spullen droog doordat ik onder de overkapping van het toiletgebouw gebivakeerd heb. De camperaar van het beloofde kop koffie regelt dit voor me. Hij heet Clemens en is met zijn broer in hun Volkswagen camper onderweg. Het zijn Duitsers, maar hij woont in Frankrijk en zijn broer in Antwerpen

.
De goeie benen zijn weer terug en ik heb zowaar veel minder last van mijn zitvlak. De Chamois creme die ik bij me heb, doet waarschijnlijk zijn werk.
Het eerste deel is naar Braunsbach. Op 29 Mei 2016 is dit plaatsje als gevolg van een modderstroom van 5 meter hoog voor het grootste gedeelte verwoest. De herstelwerkzaamheden zijn nog steeds gaande en als ik op een nieuw uitziend bankje mijn yoghurt met banaan op zit te eten, komt er een man naast me zitten. Hij begint tegen mij te praten en verteld dat het bankje er gisteren nog niet stond en dat er in totaal voor 110 miljoen euro aan schade in Braunsbach was. De volledige infrastructuur was verwoest en de huizen onbewoonbaar. Hij praat er vrolijk op los en verteld de nodige inside information over Braunsbach.

Ik meende al iets te ruiken en dat vermoeden wordt bevestigd als hij een fles bier uit zijn tas tevoorschijn haalt. Het is 09.30 uur. Proost! Het wordt mij nu iets te vrolijk en stap maar weer eens op de fiets. Het is zwaar bewolkt en het regent af en toe een beetje.

Opnieuw is het een hele mooie route en het gaat op en af. Er zitten hellingen tussen van 10-12 %, maar het gaat mij eigenlijk prima af. Wat een verschil met gisteren! Het is volgens het Reitsma boekje de zwaartste etappe van dit deel maar mijn beenspieren voelen als staalkabels aan en stuwen mij en mijn fiets met bepakking omhoog.

Inmiddels is het zonnig weer en om 14.30 bereik ik camping Azur in Ellwangen. Een keurige camping met veel groen. De tent opbouwen en ik doe alvast de was.

Dan mijzelf douchen, wat geen overbodige luxe is en ga vervolgens op de fiets naar het centrum van Ellwangen. Het is een alleraardigst stadje met gekleurde huizen en een heel fatsoenlijk horeca en winkelbestand.

Ik heb meerdere afwijkingen, maar een er van is dat ik altijd het plaatselijke c.q regionale gerecht of gebak wil uitproberen.

Vooraf bij het inlezen kwam ik Meikeversoep tegen hetgeen ik zou willen uitproberen. Dat gaat niet lukken maar bij Weinstube zur Kanne (Obere Strasse 2 Ellwangen) serveren ze wel regionale specialiteiten uit de streek Swäbische Hall waar ik nu dus ben.

De Flädle Suppe en het hoofdgerecht Hausgemachte Maultasschen lijkt mij prima om uit te proberen.

De soep kan ik het beste omschrijven als pannenkoekensoep. De runderboullion wordt gevuld met dunne strookjes pannenkoek.

De Maultasschen bestaan uit deeg dat als een soort kadootje dichtgevouwen is met daarin een moes van vlees met groente, bovenop liggen gebakken uien.

Morgen rustdag in Ellwangen! Ik vermaak me wel!

Gute Nacht Freunde!

Als je wilt reageren op dit bericht kan dat hieronder.

 

2 antwoorden
  1. Wouter
    Wouter zegt:

    Zaterdag avond in Assen, het regent hier een beetje en heb samen met Nathalie een borrel bij mijn schoonouders gehaald, net weer je verhaal gelezen…. eerlijk gezegd weet ik niet eens of dit de laatste was maar het is leuk om je avontuur te volgen. Zet hem op. Ik kijk uitbaat het volgende verslag

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *