Dinsdag 11 September 2018

Uttingen an der Ammersee – Garmisch Partenkirchen. 83 Km gefietst

Voor ik van de camping in Utting an de Ammersee vertrek check ik nog even de mail en krijg diverse berichten binnen van verschillende mensen. Dat doet mij goed. Als je alleen fietst geeft dat steun en motiveert om weer op de fiets te stappen. Dank daarvoor en ga er vooral mee door!
Ik neem mij voor om vandaag rustig aan al peddelerend naar Garmisch te rijden. Het is opnieuw schitterend weer. Voor vanmiddag wordt 29 graden voorspelt.
Door de verkoudheid ben ik niet helemaal scherp en raak af en toe iets van de route af maar corrigeer dat op een eenvoudige manier. In Wielenbach komt het ouderwetse levensmiddelen winkeltje precies op tijd voor mijn ravitaillering. 2 broodjes kaas, 1 koffie, 1 perzik en 1 liter yoghurt zijn binnen no time weggewerkt. Voor het winkeltje spreek ik een tweetal oudere mannen uit het dorp die met een mooi Beiers accent praten. Het zijn vriendelijke mensen.

Weer op pad zijn de Alpen reeds in zicht. Een indrukwekkend gezicht.
Precies om 12.00 uur fiets ik langs Gasthof zur Post in Eberfing. Je kunt er heerlijk op het terras zitten onder de bomen. De serveerster en een aantal gasten dragen de lokale klederdracht van lange rokken en stoere lederhosen. Sommige mannen dragen er gebreide kuitenwarmers bij.
Ik neem plaats aan de stamtafel en bestel een Berner Schnitzel. Deze is met gebakken spek en gesmolten kaas bedekt en er naast liggen frietjes van zoete aardappel. Nog nooit geproefd, maar het smaakt voortreffelijk. Vanuit de keuken hoor ik het geluid van schnitzels die platgeslagen worden en ik lees tussendoor het Weilheimer Tagblatt met het regionale nieuws.
Dan moet ik toch weer aan de bak! Direct twee hellingen van 3-5% en van 3-6%.
Het gaat vanmiddag beter dan vanmorgen en Garmisch Partenkirchen komt in zicht. Het is een druk dorp en direct is er ook een andere sfeer. Te veel mensen op een te kleine ruimte is hetzelfde als te veel ratten in een te klein hok. Dan vreten ze elkaar op. Om 17.00 uur arriveer ik op de camping. Deze is omringt door de Alpen die als reusachtige leeuwen op mij liggen te wachten om me te verslinden. Morgen ga ik het gevecht met ze aan. Eens kijken wie er wint….

En dan nog something completely different:
Tijdens het fietsen komen er allerlei gedachtes in je op.

Ik rijd dus naar Rome. En in Rome heb je de paus. Ik zal zeker niet bij hem op audiēntie gaan, maar zou heel graag een stevig gesprek met hem aan willen gaan. Hij zou zich echt onsterfelijk kunnen maken als hij – voor heel veel mensen een zeer invloedrijk man – voor eens en altijd het kindermisbruik binnen, maar ook buiten de katholieke kerk duidelijk zou afkeuren en een ieder die zich daar aan schuldig maakt of gemaakt heeft zou aanpakken. Ik realiseer mij wel dat dit een hele opgave zal zijn, maar hij is in de positie om een beweging op gang te brengen waardoor kinderen veiliger kunnen leven en niet door viezerikken hun leven lang beschadigd blijven. Hij zou dan een echte leider zijn in mijn ogen.
Ik wil duidelijk maken dat ik een ieder respecteer met welke geloofsovertuiging dan ook. Daar mag van mij iedereen zijn of haar vrijheid in hebben. Misschien moet ik maar een handtekeningenactie beginnen, waarmee het huidige beleid van deze paus afgekeurd word.

Gute Nacht Freunde

Als je wil reageren op dit artikel vind ik dat leuk.

2 antwoorden
 1. A. Visser
  A. Visser zegt:

  goeden middag 12.05 u als je toch in Garmisch bent , niet van de schans springen en vooral van de prachtige natuur genieten . hier in Rolde gaat het zoals bekend, wij zijn met de ferrarie naar de Roldermarkt geweest en genoten van o.a. diverse paarden optredens en hebben bij Vera op het terras gezeten en gegeten. De markt stelde niet zo veel voor maar dat is bekend. Na zoveel mooie dagen ,begint het hier te plensen maar dat is voor het goede doel . Verder veel plezier en denk om het eten. Pa en Ma Groeten

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hoi Pa en Ma,
   ik heb vanmorgen nog even onder aan de skischans staan kijken. Toch iets te hoog om met de fiets vanaf te gaan. Het is hier inderdaad prachtig. Vannacht met uitzicht op de Zugspitze op de camping gestaan en vanmorgen de eerste beklimmingen de Alpen in. Ben op dit moment ( woensdag 13 sept. 12.00 uur) in Mittenwald vlak bij de Oostenrijkse grens.Het is hier volop zon en 29 graden. Beter dan in Rolde dus. Heb net op een bankje tegen de kerktoren aan zitten eten. Ik rij straks verder naar Stams.dat is nunog zo’n 40 km fietsen door de Alpen over de Buchener Hohe (1265 mtr) groeten!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *