Donderdag 13 September 2018

Stams – Ried     61 km gefietst

Een grammetje minder…

Gisteren dus over de Buchener Höhe naar Stams gereden alwaar een grote Cisterciënzer Abdei
staat. Het werd gesticht door Graaf Meinhard en verschillende Oostenrijkse vorsten liggen er begraven ( bron: Hans Reitsma). Het is een belangrijke plek voor de Oostenrijkers.
Naar de camping is het nog even klimmen en het is een prima plek om te overnachten. Mooi sanitair waar ze zo te zien nog mee bezig zijn om het af te werken. Een prima douche en dat is wat een fietser waardeert na een dag fietsen.
Op de camping een jong stel ontmoet dat uit Nieuw Zeeland komt en op de fiets Europa verkent. Ik vertel van mijn eerdere reis naar hun geboorteland en dan heb je al snel een heel gesprek.
Het is vannacht niet koud geweest en al helemaal niet vochtig op de 725 meter hoogte. Ik verbaas me daar een beetje over want tot nu toe is mijn tent ’s morgens drijfnat geweest.

Vanmorgen gaat de route langs de rivier de Inn. Wat een krachtige rivier! Er is hier geen sprake van watertekort. Er wordt op de rivier geraft en dat kan ook uitstekend met de stroomversnellingen hier en daar.


Het fietspad kronkelt mee langs de rivier en er zijn loslopende koeien die het niet uitmaakt waar ze sch..ten. Zigzaggend ontwijk ik de koeievlaaien.


Wat een spectaculair landschap is het waar ik nu door heen fiets! Het is ruig en bij tijd en wijle lieflijk. Een mij tegemoet komende collega fietser vraag ik om een foto te maken. Hij is onderweg van London naar Boedapest en fietst op mooie vintage racefiets met bepakking.

Om 12.00 een bord Spaghetti Bolognese in Schönwies verorbert en plotseling hoor ik mijn naam roepen. Dan en Charlotte uit Nieuw Zeeland zijn mij achterop komen rijden en we drinken samen een drankje. Vriendelijke jongelui die ook een mooi avontuur beleven.

Dan and Charlotte: when you read this, I want to let you that it was nice meeting you and thank you for the pleasant conversation! Have a nice trip and I wish you a lot of tailwind. Cheers!

Ik gooi er nog even 2 vitaminepillen en 2 Paracetamols in en vervolg mijn weg. Die pillen blijken nu wonderen te doen want de rest van de dag voel ik mij prima. Dus: two Paracetamols a day, will keep the trouble away.

De rest van de route blijft maar fantastisch mooi en ik geniet volop. Het is minder zwaar dan gisteren en om 16.00 uur bereik ik de camping in Ried op het drielandenpunt Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Morgen staat de Reschenpas op het programma en de Italiaanse grens! Dat wordt klimmen geblazen. Hij is 1515 meter hoog en om er te komen moet ik eerst over de Norberthöhe van 1405 meter. Daar naar toe is er o.a. een helling van 6 kilometer met een stijgingspercentage van 7% en zo zijn er nog meer hellingen die genomen moeten worden. Nu weet ik van mijzelf dat ik ook hellingen van 10% fietsend aan kan, maar toch…
Ik ga mijzelf zo goed mogelijk voorbereiden op de dag van morgen. Drink nog een liter chocolademelk om snel te herstellen, eet en drink alles nu alvast op wat morgen te veel zal zijn, knip de nog overgebleven labels uit mijn kleding, scheer mijn baard en poets mijn fiets om maar zo min mogelijk gewicht mee te hoeven trappen. Elk grammetje minder scheelt toch, nietwaar?

Servus Freunde!

Als je wilt reageren kan dat hieronder en ik vind dat leuk. Je krijgt altijd antwoord.

4 antwoorden
 1. Claudia Boer
  Claudia Boer zegt:

  Hey John,

  Wat weer een avonturen man. Balen dat je zo verkouden bent. Hopelijk is dat snel over. Misschien een idee om in plaats van het snot voor je ogen te fietsen het snot uit je neus te fietsen ;-) ;-). Ben je er direct maar van af wil ik maar zeggen ;-).

  Hier in Nederland gaat het goed. We hebben nog steeds heerlijk weer. Het is wel een stuk kouder. Vooral ’s nachts. Aankomend weekje hebben ze het weer over dagen rond de 20 graden en erboven. Heerlijk! Kan ik mooi verder het het verven van mijn kozijnen.

  De buurman heeft het huis onder voorbehoud verkocht. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe bewoners.

  Sterkte, succes en vooral heel veel plezier daar!

  Groetjes,

  Claudia

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hoi Claudia, ik laat me door die verkoudheid niet tegenhouden hoor. Tijdens het fietsen lossen lukt prima ?. Goede berichten dus uit Nederland. Ik ben net in Merano aangekomen (zaterdag 15 september 2018 12.00 uur ) Dit de stad van de mooie mensen volgens mij…het is hier nu 32 graden en overal live muziek op straat. Ik heb hier voor morgen mijn rustdag gepland. Nu al een goede keus! Ciao !

   Beantwoorden
 2. A. Visser
  A. Visser zegt:

  Hey John,

  Hier je vader en Claudia aan het woord. Eens even kijken of het lukt om te reageren op je stukje.

  Veel succes en plezier namens ons, ook namens je moeder.

  Groetjes

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *