Dinsdag 18 september 2018

Valcanover – Bassano del Grappa. Ca. 90 km gefietst

Zij rijdt met de brommer…

Vanmorgen 05.36……de eerste trein. Klaarwakker. Het is zo’n boemeltje zoals die ook van Groningen naar Roodeschool rijdt. Wat een herrie maken die dingen, pfff.
Maar goed, vandaag weer ” an other day at the office ‘ .
Er zijn verschillende opties om via de Reitsma route naar Rome te fietsen. Ik heb voor de Venetië variant gekozen. Overigens heb ik besloten om eerder naar het zuiden af te buigen en Venetië links te laten liggen. Ik ben er al twee keer geweest en ik vind het daar te druk. Eigenlijk jammer van deze mooie stad.
Het landschap is vandaag weer onbeschrijfelijk mooi. Het weer vandaag niet, want het is zwaar bewolkt en het regent af en toe, maar het is niet koud.
Ik doe wel voor de zekerheid mijn waterdichte overschoenen aan, want natte schoenen krijg je niet zo snel weer droog.
Onderweg kom ik een stel uit Haarlem tegen die bij dezelfde eetgelegenheid iets te eten nuttigt. Zij fietsen van Roermond naar Venetië. Gewoonweg niet meer tijd. De huisgemaakte pasta met gesmolten kaas en spinazie die ik besteld heb smaakt werkelijk voortreffelijk. Alsof er een engeltje over je tong piest…
Het gaat vandaag weer prima, ik heb mijn volledige kracht weer terug.

Mijn eindbestemming vandaag is camping Santa Felicita in Semonzo, 7 kilometer van Bassano del Grappa vandaan. Wat een geweldige naam; Bassano del Grappa… En dan het stadje zelf! Het grote plein ademt zoveel Italiaanse sfeer uit! Wel wat anders dan Almelo en de Grotestraat.


Van Bassano naar de camping gaat het een groot gedeelte van de 7 kilometer licht omhoog: vals plat. Terwijl ik de spieren flink op spanning heb, komt er een meisje op een brommer mij voorbij. Daar weet ik nog een toepasselijke tekst bij van Clouseau:

Zij rijdt met de brommer
En ik rijd met de fiets
Wat een zorg en kommer
Zij heeft alles en ik niets

Had ik maar een brommer
En had zij een fiets
Dan zou ik haar kunnen duwen
Maar nu duw ik niets
Duw ik in ’t niets

Ciao amici!

Wil je reageren? Ik vind dat leuk en geef altijd antwoord.

2 antwoorden
 1. René
  René zegt:

  Dag John, de camping in Baone is sober en duur (€20,-) en er is geen restaurant of winkeltje in de buurt. Tip: rijd door naar het mooie plaatsje Este, Villa Allessi. Je kunt fiets veilig stallen, mooie tuin en pizzeria naast de deur. €35 incl ontbijt als je niet via Booking boekt. Een echt bed is ook soms heerlijk.. Gr. René

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hallo René, ik was van plan om vandaag daar naar toe door te rijden, maar dat is mij nu te ver. Het is de hele dag a ontzettend warm en dat kost energie. Ik ben nu in Legnaro. Ga even nadenken wat te doen. Bedankt voor de uitleg over Baone. groeten John

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *