Woensdag 26 September 2018

Rustdag in Florence

The devil went down to Florence….

Camping Firenze is een moderne camping met alle voorzieningen aan boord. Normaliter moet ik niet zoveel hebben van dit soort campings omdat ze vaak een hoog Hidie-hi Hidie-ho gehalte hebben. Voor diegene die niet weet wat ik hiermee bedoel, dit komt uit een Engelse serie over een camping waar, als je elkaar tegenkomt verplicht Hidie-hi moet zeggen en de ander dan Hidie-ho. Er werd daar ook constant via een grote omroepinstallatie omgeroepen. Nu zo’n camping is dit dus niet. Er zijn moderne toiletgebouwen, er is een moderne winkel en restaurant en ga zo maar door. Een prima plek voor mij om nu een time-out te nemen.
‘S nachts is de wind die ik ook al eerder ben tegengekomen hier gearriveerd en mijn tent staat te shaken op zijn grondvesten.


Vanmorgen vraag ik aan Louis en Laura die naast mij staan of ik hen wakker gehouden heb met mijn gehoest, maar dat is gelukkig niet het geval. Ook zij hebben last gehad van de wind.
Het zijn jongelui van een jaar of twintig die ook op de fiets rondtrekken en het is heel leuk om te zien dat ze veel plezier hebben.
De rest van de dag gebeurd er eigenlijk helemaal niets bijzonders, ik slaap drie kwart van de dag en hang een beetje rond op de camping. Ik heb gewoonweg de puf nu even niet om Florence in te gaan. Ik heb ook het idee dat de antibiotica het nu eerst even erger maakt, want ik voel mij niet happy.
Morgen wil ik wel weer opstappen voor een kort stuk naar Figline Valdamo. Eens kijken hoe dat zal gaan. Het is nog circa 400 kilometer naar Rome en dat zou moeten lukken omdat ik een ruim tijdschema heb.

P.s. Er heeft dus al veertien dagen een duiveltje op mijn bagagedrager met mij meegereden in de vorm van Bronchitus. En omdat ik veel met muziek bezig ben, hier de tekst van ’the devil went down to Georgia’ van de Charlie Daniels band.
Voor mij geldt dat the devil went to Florence en als je de tekst leest, houdt er dan rekening mee dat ik er een hekel aan heb als ze mij Johnny noemen en dat ik ook deze devil niet zal laten zegevieren.

Ciao amici !

The Devil Went Down to Georgia
Charlie Daniels
The Devil went down to Georgia,
He was looking for a soul to steal
He was in a bind, ‘cause he was way behind,
He was willing to make a deal
When he came across this young man
Sawing on a fiddle and playing it hot
And the Devil jumped up on a hickory stump and said,
“Boy let me tell you what:
I guess you didn´t know it, but I’m a fiddle player too,
And if you’d care to take a dare,
I’ll make a bet with you
Now you play a pretty good fiddle,
Boy, but give the Devil his due
I bet a fiddle of gold against your soul
‘Cause I think I’m better than you”
The boy said, “My name’s Johnny and it might be a sin,
But I’ll take your bet, you’re gonna regret,
‘Cause I’m the best there’s ever been”
Johnny, rosin up your bow and play your fiddle hard,
‘Cause hell’s broke loose in Georgia and the Devil deals the cards
And if you win you’ll get this shiny fiddle made of gold,
But if you lose, the Devil gets your soul!
The Devil opened up his case and he said, “I’ll start this show”
And fire blew from his fingertips as he rosined up his bow
And he pulled the bow across the strings and it made an evil hiss
Then a band of demons joined in,
And it sounded something like this
When the Devil finished, Johnny said,
“Well you’re pretty good old son
But sit down in that chair right there
And let me show you how it’s done!”
Fire on the Mountain, run, boys, run
The Devil´s in the house of the rising sun
Chicken in the bread pan a picking out dough,
Granny does your dog bite, “No, child, no”
The Devil bowed his head because he knew that he’d been beat
And he laid that golden fiddle on the ground at Johnny´s feet
Johnny said, “Devil, just come on back
If you ever want to try again,
I done told you once, you son of a bitch,
I’m the best there´s ever been”
He played,
Fire on the Mountain, run, boys, run
The Devil’s in the house of the rising sun
Chicken in the breadpan a picking out dough,
Granny will your dog bite, “No, child, no”

2 antwoorden
 1. a.visser
  a.visser zegt:

  wij hebben je uitgebreide verhaal gelezen en vinden het vervelend dat je nog zo moet hoesten maar dat moet je ook wel na zo een aderlating maar wij vonden je kaart heel erg mooi en bedankt. Ik ben ben vandaag naar de podo geweest en dat was heel slecht maar dat wisten we al .Voor de rest gaat alles zoals altijd, vriendelijke groeten en nog veel fietsplezier pa en ma

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   hoi pa en ma, leuk om weer een bericht te krijgen. De kaart heeft er lang over gedaan om Rolde te bereiken ? Dat van de Podo is een slecht bericht, heel jammer. Dan kan je toch beter een paar welen hoesten, want dat gaat weer over. Sterkte! ik blijf nu even op de camping in Figline Valdaro circa 40 kilometer onder Florence. Eerst even beter herstellen. komt goed, no worries ! groetjes John

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *