Donderdag 27 September 2018

Florence – Figline Valdaro 45 km gefietst

Heb er de kracht niet voor…

Gisteravond gegeten in het restaurant van de camping Firenze. Een modern restaurant met een prima kaart en heel betaalbaar. Ik bestel een Aperol Spritz en een pizza en terwijl ik zit te wachten komen Cas en Loes aan het tafeltje naast mij zitten. We zijn direct met elkaar in gesprek en het blijkt dat zij ook fervente fietsers zijn en al op vele plekken met hun fietsen hebben rondgereden. Onder andere in Thailand, Laos en Cambodja en vele andere landen. Loes daarbij gewoon op haar Gazelle en Cas op een Trek fiets die al veel meegemaakt heeft. Nu zijn ze met hun camper Italië op die manier aan het verkennen. Het is door deze ontmoeting weer een gezellige avond.

Ik heb mij voorgenomen om vandaag te gaan proberen om verder te fietsen. Ik neem dus de Assisi variant omdat deze lichter zou zijn, maar in het routeboekje staan aan het begin van deze etappe een aantal flinke hellingen vermeld. Verder is het zo dat deze laatste vierhonderd kilometer naar Rome niet veel campings op de route liggen. Na zo’n veertig kilometer is de camping Girasole in Figline Valdaro en dan pas weer een heel eind verderop is er een mogelijkheid voor een camping. Mijn strategie wordt om het aan te zien hoe ik mij op de fiets voel en dan of te stoppen in Figline Valdaro of als het goed gaat door te rijden naar de volgende camping.
Nu, daar hoef ik niet zoveel strategie op los te laten, want op het vlakke en tot 5% gaat het nog wel, maar op de hellingen met 8-10 % lukt het mij gewoonweg niet om fietsend omhoog te komen. Antibiotica is killing voor je conditie en dat merk ik dan nu ook meteen. Dan maar lopend en mijn fiets duwend omhoog. Over de helling van 2,8 Km 8-10% doe ik meer dan een uur.
Heel frusterend en ik baal van mezelf dat ik deze Bronchitus aan mijn fiets heb hangen. Heb ik weer… Maar pijn is tijdelijk en opgeven is voor altijd. Ik zou het mijzelf ook nooit vergeven om Rome niet gehaald te hebben.
Doorrijden naar de volgende camping is nu niet fijn en ook niet nodig. In mijn planning heb ik direct vanaf het begin al rekening gehouden met een eventuele tegenvaller en mijn vlucht terug voor 9 Oktober geboekt. Ook hoef ik niet perse al te veel dagen in Rome te zijn, dus ik moet mijn verstand gebruiken en nu toch weer op de rem trappen. Anders zou ik nog eens sterven voor Rome weer gezien te hebben :-)
Om bij de camping te komen loop ik ook de laatste 2,7 kilometer bergopwaarts. Deze camping is van dezelfde organisatie als camping Firenze en ook hier zijn er veel luxe voorzieningen, zoals een groot zwembad, winkels, diverse restaurants en goed sanitair. Het is er niet druk dus dat is extra fijn. Ik zit dit bericht dan ook te typen op het terras van de bar met leuke moderne muziek op de achtergrond. Zo is het natuurlijk wel vol te houden.

Ciao amici !

            

6 antwoorden
 1. Piet Pieters
  Piet Pieters zegt:

  Beste John, overmacht, ziekte heb je niet in de hand en is een aanslag op je conditie. Een dag extra rust is dus zeker aan te raden want wanneer je ook nog koortsig wordt, ben je nog verder van huis. De arts heeft je wel mooi een poot uitgetrokken, 200 euro van de zotte. Kop op man, je gaat het zeker redden.
  Ik maak aankomend weekend met mijn fietsmaten kilometers in het Zwarte Woud, weer ziet er redelijk uit, ook daar zal ik je volgen.
  Het ga je goed John

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Bonne notte Piet,
   klopt inderdaad. Ik ben dan niet zwaar ziek, maar mis gewoon heel veel kracht. Maar kom er wel hoor. Die 200 euro was natuurlijk absurd, maar wel all-inclusive. Ik kreeg er zo’n armbandje bij, weet je wel? ?? dankjewel voor jouw steun en tof dat je in het Zwarte Woud gaat fietsen. Veel dopamine opdoen! And lots of fun! groeten, John

   Beantwoorden
 2. René
  René zegt:

  Dag John,
  Inderdaad erg vervelend dat je ziek bent en tegelijkertijd ook nog een prestatie moet neerzetten. En dan ook nog even flink klimmen om tot bij de camping te komen… Staat me nog goed bij. Hopelijk slaat de antibiotica snel aan en kom je snel weer op krachten. Wist je trouwens dat Sting (je wet wel die van Roxanne…) vlak bij de camping (1,5km) zijn optrekje heeft? Of zeg maar liever een flink landgoed! Ik ben er destijds even naar toe gegaan maar hij deed niet open. Landgoed heet Il Palagio. Verbouwt er druiven en olijven. Ik heb er destijds een paar flessen goede wijn gekocht bij de Farmshop en aan mijn buurman op de camping meegegeven die de volgende ochtend naar Nederland terugging met zijn caravan. Later bij hem opgehaald.
  Als je 9 oktober pas terugvliegt heb je genoeg tijd om Rome te halen. Dat is 5 max 6 dagen fietsen vanaf waar je nu zit. Misschien kun je jezelf beter even paar dagen rust gunnen en pas verder fietsen gaan als je aan de beterende hand bent. Dan geniet je wellicht ook meer van je tocht. want hoewel minder zwaar dan via Sienna moet je via Assisi ook nog flink op de pedalen. Ondertussen wel even een paar flessen wijn meester maken daar in Figline! Want je zit in het hart van lekker eten en drinken!
  Beterschap en succes met je verder pelgrimstocht!

  Beantwoorden
 3. john
  john zegt:

  Hoi René,
  nee, dat Sting hier zijn landgoed heeft wist ik niet en ik vind het leuk dat je dit soort info geeft. is meteen ook een goede aanvulling hier op de website. Raar hè, dat ie niet open deed? Kom je helemaal uit Nederland hier naar toe fietsen! Ook goede muziek trouwens van Sting. Het is hier inderdaad een prachtige omgeving en daar heb ik gisteren ook nog wel even bij stil gestaan. (was niet zo moeilijk ?) Vooral de prachtige begroeïng hier valt mij op. Ik heb gezien dat ik de resterende fietsdagen inderdaad nog flink op de pedalen moet. Je bent niet zo maar op de fiets in Rome. Het is nu al een onvergetelijk avontuur. Blijf vooral jouw info geven! leuk! Dank je en groeten, John

  Beantwoorden
 4. Claudia
  Claudia zegt:

  Ik loop wat achter met lezen en ben met de laatste begonnen. Bronchitis dus! Waardeloos zeg. Misschien dat het helpt om een scherpe ui door midden te snijden en naast je hoofd naast het bed neer te zetten. Meurt enorm, maar dan kun je meestal wel beter ademen, waardoor je weer minder hoest en dus ook weer wat beter slaapt. Het proberen waard???

  Beterschap in elk geval en ik ga nu je andere blogs nog even lezen. Ik ben klaar met de benedenverdieping verven dus ik heb wel wat ontspanning verdiend ;-).

  Groetjes,

  Claudia

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hoi Claudia, wel een beetje bij blijven!?
   Natuurlijk is alles het proberen waard, maar Bronchitus zit dieper van binnen. Het is meer dat het aanvoelt als astma (voorzover ik mij dat kan voorstellen) je voelt het meer in je borst en longen dat de boel daar verstopt zit. Een ui helpt meer als je neusverkouden bent. Inmiddels begint dit haast meer een medisch blog te worden dan een reisblog? ik moet er zelf wel om lachen. ik ben gestopt met de antibiotica omdat dat enkel nog meer kracht wegneemt en ik inmiddels gelezen heb dat Bronchitus na ongeveer 5 weken vanzelf weer overgaat. Nou, dan zit ik al weer lang en breed voor de kachel in Nederland. Ik ga er morgen en de dagen daarna gewoon doorheen beuken. Dat is nu mijn strategie. Kop d’r veur! Nu vanmiddag nog even relaxen aan de rand van het zwembad. groetjes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *