Donderdag 4 Oktober 2018

Calcata – Rome 45 kilometer gefietst

Veni, vidi, fietsie….

Vanmorgen afscheid genomen van Nando en zijn vriendin. Ik betaal hen voor de overnachting en na een echte Italiaanse koffie, stap ik op de fiets. Eerst nu nog maar even bij daglicht het oude Calcata bekijken. Het is een dorpje dat op spectaculaire wijze boven op een steile rost geplakt staat. Wandelend kan het het beste bezocht worden in verband met de smalle steile straatjes. Ik loop er volledig alleen rond en kan alles daardoor op mijn gemakkie bekijken.
Weer op de fiets een laatste arrivedecci tegen de juffrouw van de bar, waar het avontuur van gisteravond begon.


De route is opnieuw ‘hilly’ en er moeten toch aardig wat hellingen overwonnen worden. Vergis je niet als er geschreven wordt dat de Assisi route minder zwaar is als de Toscane route. Dat zal zo zijn, maar dat deze route licht is, kan ik niet bepaald zeggen. Dus maak je borst maar nat als je zelf ook naar Rome wilt gaan fietsen.
Langzaam begint Rome in de verte zichtbaar te worden en het is meteen merkbaar. Zwervers, enorme hoeveelheden afval langs de kant van de weg en vage figuren bij de entree van de supermarkt. En o ja, een chagerijnige cassiere. Maar ja, hoort er allemaal bij.

Ik volg de Reitsma aanwijzingen naar de camping Flaminio village, maar stuit op het in Italie veel gebruikte knaloranje afzet gaasdoek. Na vier keer heen en weer gefietst te zijn, zie ik toch echt geen doorgang naar de camping. Eerst probeer ik nog om te fietsen, maar dat gaat ook niet. Dan maar bellen. Ja…. Ik moet de oranje afzettingen maar verwijderen en dan op de weg klimmen naar de camping. De bordjes naar de camping volgen ( zoals Reitsma afraadt) is een soort kamikaze actie, want de weg waar je dan op terecht komt is een drukke snelweg vol met langsrazende auto’s.


Ik verwijder een stuk oranje afrastering en klauter met fiets en al door een greppel. Het tillen van de fiets met bepakking over de hoge betonnen rand lukt mij maar net. De ingang van de camping is zo’n 150 meter verderop aan de drukke weg. Tot op het laatst wordt het me niet gemakkelijk gemaakt om mijn einddoel te bereiken. Maar… Ik ben in Rome! Veni, vidi, vici! Ik kwam, ik zag , ik overwon. (Uitspraak Julius Ceasar in het jaar 24 voor Christus) en in mijn uitvoering: Veni, vidi, fietsie. (John Visser, Rome 13.55 uur 4 oktober 2018)

Ciao amici!

8 antwoorden
 1. Claudia
  Claudia zegt:

  John,

  Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze overwinning! Je hebt Rome gehaald! Fantastisch man. Je hebt nog wat voor de kiezen gehad als ik dat allemaal zo lees, maar ook weer hele mooie dingen met mooie mensen.

  Die regendag… Wat zal dat ook nog zwaar geweest zijn… En fijn als je bronchitis hebt lijkt me… Maar je hebt het gered! Wat een prestatie!

  Petje af.

  Groetjes,

  Claudia

  Beantwoorden
 2. John
  John zegt:

  dankjewel Claudia, heel lief van je!
  komende dagen ga ik alles nog op me in laten werken. het was weer een fantastische en intensieve trip. zoveel indrukken! en zeker als je op de fiets bent. dan komt alles 10 keer intensiever binnen.
  Ja, die dag naar Assisi zal ik ook nooit meer vergeten. Ik heb nog nooit met zoveel regen op de fiets gezeten. Toen heb ik wel een paar keer gedacht waarom doe ik dit? maar ja, er is geen weg terug. tenminste dat gold toen voor mij. Het is een rollercoaster geweest met geen enkele dag hetzelfde en ongelofelijk veel onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen. ik mis het nu al een beetje…. Ciao!!

  Beantwoorden
 3. René
  René zegt:

  Proficiat John, mooi dat je je bestemming bereikt hebt. Wat een reis hè?! Nogmaals, je gaat het ritme van fietsen, tentje opzetten etc. zeker nog missen. Geniet nog een paar dagen van Rome.
  Leuk je gevolgd te gebben!
  Groet, René

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Dankjewel René, inderdaad niet zo maar een fietstochtje. Ik vond deze nog intenser dan naar Barcelona. Ik mis het nu al een beetje! De komende dagen ga ik inderdaad Rome nog eens goed bekijken. Heb er zin in. Jij bedankt voir jouw interesse en leuke en goede input. Dat heb je nodig tijdens zo’n reis, maar dat hoef ik jou niet te vertellen, you have been there, have seen it. Misschien komen we elkaar nog eens tegen, op internet of op de fiets. Wie weet! Ciao!!

   Beantwoorden
 4. Piet Pieters
  Piet Pieters zegt:

  Petje af John, een prachtige resultaat, met vallen en opstaan je doel bereiken. Ik heb genoten van al je avonturen. Een klasbak ben je, groeten Piet

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Heeeeee Piet! Zo is het inderdaad gegaan. En mooi dat je hebt kunnen mee genieten. Doet mij goed en ik hoop dat het jou goed gedaan heeft. Mooie wielren uitdrukking! :-) thank’s! Zo kan je zien dat als je doorzet heel veel moois op je pad komt. Zet hem op! Groeten John

   Beantwoorden
 5. John
  John zegt:

  Dag John,
  Proficiat met het behalen van jouw doel.
  Mooie verhalen en bijzonder om met jou “mee te fietsen”. Ik keek dagelijks er naar uit om jouw blog te lezen. Ook het nodige aan herkenning en beleving. Voor mij was het dan ook het weer herbeleven van mijn fietstocht van twee jaar geleden. En dan ook nog eens toevallig vanuit Almelo en de Assisi variant….enne de rijdende dokter heb ik niet ontmoet cq haar gepeperde rekening is mij bespaard gebleven?
  Met vriendelijke Almeloooose fietsgroeten
  John

  Beantwoorden
  • john
   john zegt:

   Hey John,
   jij ook heel erg bedankt! Fijn dat ik jou een beetje heb kunnen onderhouden met mijn verhalen en mooi om te lezen dat het herkenbaar was. Als je de rijdende dokter nog een keer zou willen ontmoeten, dan heb ik haar adres hoor! doe haar dan maar de groeten, ze weet direct wie je bedoelt. Ze heeft met haar telefoon namelijk ook nog een selfie van ons beiden gemaak?. We zoeken elkaar eens op als het uitkomt. groeten!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *