Zaterdag 6 Oktober 2018

Rome

Debiteuren, crediteuren.

De balans opmaken…. Dat is waar ik mee begonnen ben nu ik Rome afgelopen donderdagmiddag bereikt heb.

Het zal zeker nog wel een tijdje duren voordat ik alle belevenissen en indrukken nog een aantal keren de revue heb laten passeren, maar wat een geweldig avontuur is dit weer geweest. De balans slaat ver uit naar het positieve. Ik heb al eerder geschreven dat ik mij realiseer dat ik bevoorrecht ben dit te hebben kunnen doen.
Ik heb de dagverslagen geschreven zoals ik alles zelf beleefd en ervaren heb. Uiteraard is het voor een ieder weer anders en zal iemand anders deze tocht op zijn of haar eigen manier beleven. Maar ik kan met zekerheid een ding schrijven. Als je het leuk vindt om te fietsen, een beetje doorzetter bent en een onvergetelijke ervaring wilt hebben, ga dan zeker een dergelijk avontuur aan. Het veranderd je blik op het dagelijkse leven.

Ik mis het nu al een beetje….
….het elke morgen ergens anders wakker worden
….het natte tentdoek achter op mijn rug als ik mijn tentje uit kruip
….het taaie broodje van dag ervoor naar binnen werken met een slok cola
….de Italiaanse druktemakertjes ’s morgens vroeg in de bar aan de koffie
….het slapen in een toiletgebouw compleet met alle geluiden van campinggasten
….het ’s morgens wakker worden op de fiets in de frisse buitenlucht
….mijn tentje opzetten, matje opblazen en slaapzak uit het foudraal halen
….de prachtige omgeving en plaatsen waar ik in en doorheen fiets
….het afzien op de zoveelste helling en de zweetdruppels op de stang van mijn fiets
….het noodweer bij Assisi en het aantrekken van de vochtige kleding de volgende morgen
….het zoeken naar wifi en een stopcontact om mijn telefoon op te laden
….op hoge snelheid de afdaling doen en het laveren om de gaten in het wegdek
….de cafe americano, de pizza’s en pasta’s en overheerlijke tiramisu
….maar bovenal alle onvergetelijke ontmoetingen met zoveel verschillende mensen !

Het contact met deze tot dan toe vreemden voor mij en het ontdekken van wat een ieder doet en beweegt is een fantastisch onderdeel van ook deze reis geweest. De leuke, lieve en mooie reacties die ik heb mogen krijgen van hen maar ook van familie, vrienden, kennissen en volgers van mijn blog zijn een grote steun voor mij geweest. De reacties kwamen binnen via mijn blog, contactformulier, mail, whatsapp, messenger, telefoon, facebook en face to face. Iedereen heel hartelijk bedankt hiervoor!

Inmiddels heb ik gisteren Rome al op de fiets gedeeltelijk bekeken en heb nog tot en met 9 oktober om de stad onveilig te maken.

Ik kreeg na het bereiken naast alle gelukwensen ook een toepasselijk liedje toegestuurd en dat is voor mij als muziekliefhebber een mooie afsluiting van dit verslag.

Klik hier

Ciao amici!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *